Mesaj Sayısı : 154 Yaş : 30 NeRDeN : nereye.. :D Reputation : 3 Rep Puanı : 179036482 Kayıt tarihi : 24/11/08
Konu: Buzdolabınızı Doğru Yerleştirin.. C.tesi Mart 14, 2009 4:58 pm
Tazeliklerini uzun süre korumaları istenen yiyecek ve içecekleri sadece buzdolabına yerleştirmek yetmez; peynirin de çileğin de çiğ etin de favori 'mekânları' var.
Üst: Peynir pişmiş yemek salata tütsülenmiş balık ve et üste konmalı. Artan yemekleri kapalı kaplarda yaklaşık üç gün tütsülenmiş balık ve etler de bir hafta tazeliğini korur.
Orta: Süt süzme yoğurt yoğurt krema ve taze peynirin yeri buzdolabının orta rafları. Açılmış kutular yaklaşık dört gün buzdolabında kalabilir.
Sebzelik: Çilek böğürtlen vs. mantar yeşil salata yapraklı sebzeler maydanoz taze nane dereotu gibi yeşilliklerin yeri sebzelik. Hassas meyve ve sebzeler buzdolabının sebzelik bölümünde üç gün saklanabilir. Diğer sebze ve meyveleri buzdolabında saklamanız şart değil. Muz papaya mango gibi egzotik meyve portakal mandalina gibi turunçgilleri domatesleri buzdolabında koymayın tatları kaybolur.
Salatalık veya biber gibi sulu sebzelerin ise ne buzdolabında ne de dışarıda ömürleri fazla uzun değil. Mümkün olduğunca çabuk tüketilmeliler.
Kapı: Tereyağı margarin yumurta açılmış reçel kavanozları içecekler salata sosları vs. kapıda gözlerde yerini buluyor. Açılmış meyve ve sebze sularını fazla bekletmeyin. Kapıdaki tüm diğer yiyecek ve içecekleri birkaç hafta saklayabilirsiniz. Yumurtalar üç günden fazla beklediklerinde tazeliklerini kaybederler.
Tüm yiyecekleri ağzı kapalı kaplarda muhafaza edin. İsterseniz doğal kozmetik ürünlerinizi de buzdolabında tutabilirsiniz; buzdolabında saklanan ojelerin ömrü de daha uzun olur.
Alt: Çiğ et ve balık alta. Çiğ kıyma ve balığı bir gün içinde tüketmek gerekir. Et ve tavuğu iki üç gün buzdolabının en soğuk bölümü olan (derin dondurucu hariç tabii) alt kısmında saklayabilirsiniz.